Wat is nou Israël

De naam Israël is door veel partijen geclaimd. Lang waande de Kerk zich de rechtmatige opvolgster van Gods oude verbondsvolk, waarvoor zij geen toekomst meer zag. Ook de twee stammen (Juda) tooien zich ten onrechte met de naam van de twaalf, die onder Mozes uit Egypte werden geleid. Het Joodse volk ontstond pas na koning David en heeft de Messias afgewezen, waarna God zich een eerstgeborene uit de heidenen – en primair uit de tien stammen – verzamelde: de Gemeente van Christus. Als die is opgenomen in de hemel, zal Hij alsnog ook met Zijn aardse volk tot Zijn doel komen. Als eerste van alle volken aanvaardt Juda dan Christus. Maar dat doet niets af aan het eerstgeboorterecht van Efraïm (tien stammen), dat al in Genesis werd verankerd.
“Het huis van Juda en Efraïm zullen tot één worden.”

Spreker: Ab Klein Haneveld

Om de studie te kunnen beluisteren en eventueel te downloaden moet u op deze site zijn ingelogd. Inloggen kan alleen met een account. Vraag hier uw gratis account aan.