Gelijkenis van de Ponden en de Talenten

Ponden & Talenten Oppervlakkig bezien, zijn de gelijkenissen over de ‘tien ponden’ en de ‘tien talenten’ synoniem. Wie ze zorgvuldig bestudeert, ontdekt essentiële verschillen. Bij de ponden gaat het over de gemeente, bij de talenten over Israël. Ieder gemeentelid ontvangt hetzelfde: één pond, het nieuwe leven. Met de opdracht en verantwoordelijkheid dat (geestelijk leven) te doen groeien. Wie dat niet doet, blijft wel behouden (in het hemelse koninkrijk), maar ‘als door vuur’ en ontvangt geen loon. Bij de ‘talenten’ gaat het over de periode ná de opname van de Gemeente. Dan zal alleen wie ‘gelooft tot het einde’ (van de grote verdrukking) zalig worden en het (aardse) koninkrijk ingaan.
‘Gaat in, gij goede en getrouwe slaaf.’

Spreker: Ab Klein Haneveld

Om de studie te kunnen beluisteren en eventueel te downloaden moet u op deze site zijn ingelogd. Inloggen kan alleen met een account. Vraag hier uw gratis account aan.